VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

Harmonie PHEV

Harmonie PHEV

Sinds medio 2022 is het Dommelhuis de nieuwe thuisbasis van de Son en Breugelse harmonie ‘Pro Honore et Virtute’, ook wel bekend als Harmonie PHEV. Wekelijks vinden er repetities plaats en worden er muzieklessen gegeven. Regelmatig geeft PHEV mooie concerten in het Vestzaktheater.

Lokale harmonie

Harmonie PHEV is een grote muziekstichting met maar liefst zes muziekgezelschappen voor jong en oud. Behalve in het Vestzaktheater voeren alle orkesten jaarlijks concerten uit op diverse podia in het dorp en in de regio. Als lokale harmonie is PHEV natuurlijk ook van de partij bij evenementen als het inhalen van Sinterklaas, carnaval, het muzikaal ondersteunen bij dodenherdenkingen en Koningsdag.

De kracht van PHEV is een professionele muziekopleiding voor de muzikanten. De lessen worden verzorgd door professionele docenten en zijn in de meeste gevallen in het Dommelhuis. Jeugdleerlingen kunnen, met subsidie van de gemeente, een groot deel van de muzieklessen vergoed krijgen. Heb je zelf nog geen instrument, dan kun je van PHEV een instrument in bruikleen krijgen. Zo kun je kennismaken met een mooie hobby: muziek maken met elkaar!

Meer informatie

Voor meer informatie over PHEV kijk je op www.phev.nl. Hier vind je alle informatie over de orkesten, de repetitietijden, de muziekopleidingen en hoe je aan te melden. Neem gerust contact op als je meer wilt weten of loop even binnen tijdens een repetitie. Harmonie PHEV ontmoet je graag en is er voor iedereen!

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis