VANDAAG GEOPEND
11:00 tot 19:00 uur

Het Dommelhuis is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Na 19.00u is het Dommelhuis open tijdens repetities of activiteiten

Bibliotheek Dommeldal

Bibliotheek Dommeldal

Bibliotheek Dommeldal is niet weg te denken uit Son en Breugel. Eindelijk heeft zij in het Dommelhuis een nieuw onderdak gevonden. Iedereen is er welkom, daar hoef je geen bieb-lid voor te zijn. Je bent welkom om rond te kijken, een gesprek aan te knopen, een krant of tijdschrift te lezen of folders te raadplegen, maar je kunt er ook internetten, printen, kopiëren en scannen.

Voor het lenen van boeken en andere materialen is een bibliotheekpas nodig, deze is gratis tot 18 jaar. Kijk voor alle informatie over abonnementen en tarieven op www.bibliotheekdommeldal.nl.

Er is in de bibliotheek heel veel te doen, ook voor bezoekers die geen lid zijn. Veel activiteiten zijn gratis of toegankelijk tegen een lage toegangsprijs. Je kunt denken aan cursussen over de digitale samenleving, computercafés, lezingen, kinderactiviteiten, de dementheek en het Taalhuis voor hulp bij taal, lezen en schrijven. Het inloopspreekuur van het Taalhuis vindt gedurende de schoolweken plaats op woensdagochtend van 10.30 - 12.00 uur. In de schoolweken vindt elke dinsdagavond in het Dommelhuis het Taalcafé plaats van 19.30 - 21.00 uur. 

Wil je meer informatie over het Taalhuis? Stuur dan een mailtje naar taalhuissonenbreugel@bibliotheekdommeldal.nl.

Openingstijden:

Bibliotheek Dommeldal is van maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00

Het Dommelhuis dé ontmoetingsplek van
Son en Breugel voor jong en oud

 

Het Dommelhuis.

Dé ontmoetingsplek van Son en Breugel.

In de voormalige Sint Petrus' Bandenkerk is sinds medio 2022 het Dommelhuis ontstaan. Een middelpunt waar jong en oud van harte welkom zijn en waar welzijn én cultuur centraal staan.

Het Dommelhuis is een multifunctioneel centrum gelegen aan het Kerkplein 5 in het centrum van Son en Breugel. Het gebouw heeft in 2022 een renovatie ondergaan en beschikt over diverse zalen en ruimtes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.In het gebouw bevindt zich de theaterzaal genaamd het Vestzaktheater, welke plaats biedt aan ongeveer 210 personen. Deze zaal is voorzien van een vlakke vloer en een volledige audio-, PA- en lichtinstallatie en wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere evenementen, Daarnaast is er de Foyer, een multifunctionele ruimte met bar, kleine tribune en podium. In deze ruimte worden ook concerten gegeven. De Foyer biedt ruimte aan ongeveer 300 personen.

Het Dommelhuis beschikt ook over vergaderzalen die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en cursussen. Deze zalen zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur en bieden ruimte aan groepen van verschillende grootte.

Het CMD Son en Breugel, een centrum voor maatschappelijke dienstverlening, heeft een vestiging in het Dommelhuis en biedt onder andere ondersteuning op het gebied van werk, inkomen, welzijn en zorg. Het Dommelhuis is verder ook de thuisbasis van de bibliotheek in Son en Breugel. Hier kunnen bezoekers terecht voor het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook worden er regelmatig lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Kortom, het Dommelhuis is een centraal gelegen gebouw in Son en Breugel dat geschikt is voor diverse activiteiten en evenementen.

Je voelt je écht welkom in het Dommelhuis